O klubu OK PIONIR

 
            Odbojkaški klub "Pionir" je nastao iz želje osnivača da se u Sremčici osnuje škola odbojke koja će omogućiti devojčicama i dečacima da se bolje upoznaju sa ovom atraktivnom igrom i započnu svoje prve prave odbojkaške korake. Škola je počela sa radom u septembru 2006. godine u balon hali u Sremčici i bila je organizovana kao sekcija odbojkaškog kluba ''Crnjanski''.
            Nakon tri godine rada škole i sa porastom ambicija njenih polaznika javila se želja za formiranjem kluba. Cilj je bio da se deci koja su bila okupljena u školi odbojke omoguće još kvalitetniji uslovi za sportski razvoj, takmičenje i druženje. Tako je na osnivačkoj skupštini, održanoj 19. avgusta 2009. godine osnovan Sportsko rekreativni klub ''Pionir'' koji je ubrzo i registrovan u Ministarstvu omladine i sporta pod brojem 661-02-1251/2009-03.
            Osnovni cilj rada Kluba je da se u odgovarajućim uslovima, na što stručniji način i uz adekvatan individualni pristup, omogući svim članovima da kvalitetno treniraju, konstantno unapređuju svoje sportsko - tehničko postignuće i da se dobro zabave.
            Ostali ciljevi Kluba jesu:
- popularizacija odbojkaškog sporta u prigradskim naseljima (Sremčica, Barajevo i Vranić...)
- zalaganje na masivnom angažovanju školske dece da se aktivnije uključe u rad kluba i trenažni i takmičarski proces,
- da polaznicima škole odbojke i članovim kluba omogući korisnu, zdravu zabavu i razonodu kao i zaštitu od negativnih uticaja okoline, „ulice“, i neosmišljenog slobodnog vremena.
         Primarna delatnost kluba je obučavanje dece uzrasta od 7 do 16 godina, koja nakon tog perioda nastavljaju svoj sportski razvoj i učešće na takmičenjima u seniorskoj kategoriji.
           U našem klubu se neguje specifičan pristup animiranju mladih ljudi i njihovom angažovanju u bavljenju ovim divnim sportom. Insistiramo na negovanju i razvijanju osnovnih ljudskih i porodičnih vrednosti i ponašanja.
          Treninge realizujemo na zanimljiv način i sa dovoljno lopti. Za najmlađe imamo lopte koje su lakše i mekše tj. prilagođene njihovim mogućnostima, a deca su podeljena po uzrastu i nivou znanja. Svako dete dobija MNOGO pažnje i podrške u savladavanju svih trenažnih zadataka. I SVAKO dete je uključeno u neko takmičenje, u zavisnosti od uzrasta i nivoa savladanosti odbojkaške tehnike.
            Naše seniorke igraju Regionalnu ligu, kadetkinje (u zavisnosti od sezone i njihovog uzrasta) igraju I ili II ligu za kadetkinje, u organizaciji odbojkaškog saveza Beograda, mlađe takmičarke igraju Ligu drugarstva, a najmlađe polaznice škole odbojke igraju unutarklubsku Pionir ligu ili ''Beo volej'' ligu...
            Neke od vrednosti koje negujemo i razvijamo među našim članovima su: prijateljstvo, poštenje, lepi maniri, uspeh u školi i na fakultetu, poštovanje autoriteta, sportska i životna ambicija, rešenost za davanje maksimuma svuda i uvek, poštovanje svačijih stavova i razmišljanja, razvijanje svesti o svojim mogućnostima i granicama, razvijanje različitih veština i znanja, sposobnost logičkog razmišljanja, težnja za nadmetanjem, uspehom i pobedom.
            Put kojim se krećemo u ostvarenju ovih ciljeva pažljivo je planiran i sistematski i odgovorno se sprovodi u delo.
           Za svaku selekciju ili grupu dece odgovoran je jedan trener. Na treningu mu pomaže bar još jedan pomoćni trener, tako da sva deca dobijaju podjednaku pažnju i savete. Treneri su školovani, iskusni pedagozi i bivši odbojkaši koji sa velikom ljubavlju, trudom i požrtvovanjem prenose svoje znanje na mlade igrače.
            U Klubu se deca konstantno motivišu na stalno usavršavanje kroz:
- učešće na kampovima širom naše zemlje i u inostranstvu
- učešće na međunarodnim turnirima u i van granica naše zemlje
- učešće na Klubskim pripremama u zemlji i u inostranstvu
- neformalna druženja sa bivšim i sadašnjim odbojkaškim reprezentativkama i  
  reprezentativcima Srbije
- organizovane odlaske na utakmice reprezentacija i kasnije, po prestanku igračke karijere, članovi kluba se motivišu da nastave  druženje sa odbojkom u svojstvu sudija ili trenera, a mi im u tome dajemo maksimalnu pomoć i podršku.
            Članovi našeg kluba su uvažavani i poštovani ne samo zbog predanog i odgovornog rada u Klubu već i zbog korektnog i kulturnog odnosa prema svima sa kojima ostvruju neku saradnju.
         Klub sa svojim članovima učestvuje u velikom broju aktivnosti i akcija koje organizuju Odbojkaški savez Beograda i Odbojkaški savez Srbije.
          Utakmice OK "Pionir" se najčešće odigravaju u sali Osnovne škole "Vuk Karadžić " u Sremčici, u beogradskoj opštini Čukarica.

            Osnivač i predsednik kluba je mr Stevo Jovićević, viši trener odbojke.

            Ostali treneri su:
            Jasmina Tešić - diplomirani profesor fizičke kulture, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa mlađim kategorijama.
            Aleksandar jojić - apsolvent na Sportskoj akademiji u Beogradu – odsek odbojka
            Srećko Malović - apsolvent na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu i dugogodišnji odbojkaški trener.

            Stručni saradnici:         
            Mr Radmila Jovićević - diplomirani profesor fizičke kulture.
            Milan Šalinački - sertifikovani stručnjak u oblasti sportskog treninga, fizičke pripreme i borilačkih sportova.

            Finansiranje:
            Klub se u glavnom finansira od članarina članova i od malobrojnih donatora, zaljubljenika u ovaj sport.
            Ukoliko i Vi, RODITELJI, imate mogućnosti da na bilo koji način pomognete klubu, a samim tim i Vašem detetu, molimo Vas da nas kontaktirate.
        Mi znamo da smo pravi izbor za Vas i vaše dete. Permanentno se angažujemo da budemo još bolji, tako da su sve dobronamerne sugestije i kritike dobrodošle!
            Dođite, vidimo se u našim salama!